Mr. M.J. Meijer

ADVOCAAT

TELEPHONE
023-5347156

Biografie

Mr. Meijer is geboren, wonend en werkzaam in Haarlem en al 30 jaar werkzaam als advocaat. Mr. Meijer beschikt dus over de nodige ervaring. In 1984 is mr. Meijer afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en in 1989 in Haarlem beëdigd als advocaat. Daarvoor heeft mr. Meijer ruim 5 jaar gewerkt in de bank- en verzekeringswereld.

Door mr. Meijer zijn ruime ervaring als advocaat heeft hij zich ontwikkeld tot specialist generalist in verschillende rechtsgebieden zoals arbeidsrecht, bouwrecht, erfrecht, huurrecht, sociaal-verzekeringsrecht, consumentenrecht, burenrecht, pensioenrecht, personen- en familierecht (echtscheiding/alimentatie/omgang) en verbintenissenrecht (contracten/bank- en verzekeringsrecht, incasso’s). Op een persoonlijke en daadkrachtige wijze staat hij cliënten hiertoe bij met raad en daad.

PRAKTIJK

In zijn praktijk is mr. Meijer met name actief in de regio Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Amsterdam, IJmond, Haarlemmermeer, Zandvoort en de Bollenstreek. Uiteraard is de praktijk van de mr. Meijer niet geboden aan een locatie. Vanuit heel Nederland weten cliënten mr. Meijer te vinden.

Mr. Meijer is als Buitengewoon Lid verbonden aan de Deutscher Anwalt Verein. Ook is mr. Meijer aspirant-lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten in Nederland (VEAN). Hiernaast is mr. Meijer lid van de de VIA (Nederlandse Vereniging van Incasso en Proces Advocaten), Vereniging voor Pensioenrecht en de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland. In het verleden was mr. Meijer een geregistreerde Players Agent licensed by the Royal Netherlands Football Association. In het Haarlemsche is mr. Meijer actief binnen velen netwerken, zowel charitatief als zakelijk.

In november 2020 heeft mr. Meijer succesvol de opleiding tot register-exceteur afgerond. Mr. Meijer heeft zich hiermee gespecialiseerd in de voorbereiding en afwikkeling van een nalatenschap. Speciale aandacht ging daarbij uit naar erfrecht in het algemeen, schenkingen, schenk- en erfbelasting en inkomstenbelasting na overlijden.

SPECIALIST

Mr. Meijer heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- en sub rechtsgebieden geregistreerd:

1) Erfrecht

2) Huurrecht:
– Woonruimte
– Bedrijfsruimte

3) Personen- en familierecht:
– Echtscheidingen
– Alimentatiezaken
– Omgangsregelingen
– Internationaal privaatrecht
– Internationale kindontvoering
– Ouderschap en erkenning

4) Sociaal zekerheidsrecht:
– Werknemersverzekeringen
– Volksverzekeringen
– Sociale voorzieningen
– Internationaal (arbeids)recht

Op grond van deze registratie is mr. Meijer verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Contact Mr. M.J. Meijer

Ontmoet het team

https://mvadvocaten.nl/wp-content/uploads/2021/03/Maarten-Meijer-1.png
Mr. M.J. Meijer

Advocaat

https://mvadvocaten.nl/wp-content/uploads/2021/03/Van-der-vlis-1.png
Mr. M.J. van der Vlis

Advocaat

https://mvadvocaten.nl/wp-content/uploads/2021/03/Bart-Meijer-1.png
B.W.H. Meijer

Juridisch Medewerker

https://mvadvocaten.nl/wp-content/uploads/2021/03/Tamara-Webbe-1.png
T. Webbe

Office Manager

https://mvadvocaten.nl/wp-content/uploads/2021/03/Meijer-en-van-der-vlis-advocaten-logo.png

KVK nummer: 34338288
BTW nummer: 8158.51650-B01

Volg ons:

CONTACT

Copyright © Meijer & van der Vlis Advocaten

Site made by: MarkOut